AddThis Social Bookmark Button

Gemeentebelang gaat schatzoeken! Wie helpt er mee?

De afgelopen decennia kon Deventer de toekomst trots tegemoet treden. Waar andere gemeenten zich maar met grote moeite staande wisten te houden of zelfs door provincie onder curatele werden geplaatst, had Deventer de financiën goed op orde. Maar dat is helaas voorbij. Het huidige college heeft Deventer geen goed gedaan. Het eigen vermogen van de gemeente is gehalveerd (van 124 miljoen euro in 2010 naar 68 miljoen euro in 2014). De schuldenlast ( van 182 miljoen in 2010 naar 355 miljoen in 2014) is nagenoeg verdubbeld. Al dit geld (229 miljoen in 4 jaar tijd) moet toch ergens zijn gebleven, maar waar dan?

Van maandag 10 tot en met zaterdag 15 maart gaat Gemeentebelang dagelijks op zoek naar de Schat van Deventer. Elke dag begint met een mededeling op facebook, twitter en internet. De schatzoeker van de dag wordt voorgesteld. In de loop van de dag volgen verschillende hints die moeten leiden naar het onderwerp of de locatie waar de schatzoeker zich mee bezig houdt. Combineer alle aanwijzingen en maak uiteindelijk contact met de schatzoeker. De eerste die dit lukt, krijgt de inhoud van de schatkist van de dag. Maar ook de andere schatzoekers gaan niet met lege handen naar huis.

De actie zal worden afgesloten met een spectaculaire slotmanifestatie op zaterdag 15 maart. Het exacte verloop van die dag houdt Gemeentebelang nog even geheim!

Volg de Schatzoekers van Gemeentebelang via:

www.facebook.com/gemeentebelangdeventer

Twitter: @gemeentebelangd

www.gemeentebelangdeventer.nl/schat-van-deventer

Heeft u tips of suggesties? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Conclusie zaterdag 15 maart

14.00 uur: Erik heeft de schat van Deventer gevonden bij de plek waar volgend jaar het nieuwe stadskantoor in gebruik moet worden genomen.  Gemeentebelang heeft zich er altijd tegen verzet. Te groot was de financiële onzekerheid en te alarmerend waren de tekorten op de gemeentelijke begroting. Er was genoeg leegstaande kantoorruimte in Deventer te vinden en onder de bevolking was het draagvlak niet groot. Ondanks alles ging de bouw gewoon van start. Gemeentebelang vreest de financiële gevolgen.

Lees meer...

Conclusie vrijdag 14 maart

15.45 uur: Het speurwerk van Harry ten Have zit er op. Harry heeft op vrijdag 14 maart de schat gevonden bij de nieuwe ecobrug over het Overijssels Kanaal. Een vrij overbodig bouwwerk. Bedoeld voor overstekende dieren, die – als ze er al gebruik van maken - gauw hun dood zullen vinden op de naastgelegen drukke N348. De brug is voor het grootste deel betaald met Europese subsidie. Maar subsidie is en blijft overheidsgeld, opgebracht door  belastingbetalers. Door ons dus.  Een gemeentebestuur moet daar verantwoord mee omgaan. Gemeentebelang mist de kritische kijk bij het college.

Lees meer...

Conclusie donderdag 13 maart

17.00 uur:  Het speurwerk van Jaap  van Duin zit er op.  Zijn zoektocht naar de Schat van Deventer leidde hem op donderdag 14 maart naar het Eikendal. Eén van de vele bouwlocaties waarop de gemeente Deventer fors  verlies heeft geleden. De verkoop van bouwkavels lukt nog maar mondjesmaat en waarschijnlijk moet straks opnieuw een fors verlies worden genomen. Toch stijgt  in de boeken de waarde van het Eikendal elk jaar opnieuw met 5 procent.... 

Lees meer...

Conclusie woensdag 12 maart

15.30 uur: Alie heeft de klus met uw hulp geklaard. Ze vond de Schat van woensdag 12 maart bij De Scheg, waar een gemiddeld gezin bestaande uit vader, moeder en twee kinderen voor één keer naar het zwembad al gauw € 24,48 aan entreekosten kwijt is. Deventer profileert zich graag als “boeiende beleefstad”. Een prachtig streven, maar tegen welke prijs? Jaarlijks betaalt iedere inwoner van de gemeente Deventer (van baby tot bejaarde) ook al ruim 46 euro subsidie aan het Sportbedrijf Deventer. En daar blijft het niet bij...

Lees meer...

Conclusie dinsdag 11 maart

17.00 uur: Het speurwerk van Harry ten Have van dinsdag 11 maart zit er op. Het avontuur eindigde bij het Linderveld bij Schalkhaar, waar het college en een meerderheid van de raad zich hebben laten verblinden door subsidies die er uiteindelijk niet bleken te zijn. Als iets te leuk lijkt om waar te zijn, is het belangrijk om het hoofd koel te houden. De structuurvisie zonneparken kon de prullenbak in en daarmee werd meteen 100.000 euro weggegooid. Lees de conclusie van Harry ten Have:

Lees meer...

Conclusie maandag 10 maart

15.00 uur: Het speurwerk van Liesbeth Grijsen zit er op. Het avontuur eindigde maandag 10 maart bij de plek waar ooit de JongerenOntmoetingsPlek Oostriklaan heeft gestaan. Met het idee op zich is helemaal niets mis, alleen in de uitwerking ging het fout. Het drama aan de Oostriklaan duurde twee jaar en eindigde met de sloop van de omstreden ontmoetingsplek. Sindsdien is er geen enkele JOP meer in de stad gerealiseerd. De jongeren zijn door het college in de kou gezet. Gemeentebelang wil ze er uithalen. De jeugd heeft de toekomst en de jongeren hebben recht op een eigen plek!

Lees meer...

Speciaal voor leden:
Nieuwsbrief

Word Lid

meeting agenda

Agenda inloopavonden

19:30 - 20:00

8 september,
buurthuis de Venen,
Schipbeekstraat 2 Deventer

Copyright © 2011 - Gemeentebelangdeventer, Alle rechten voorbehouden.
ontwerp & realisatie: DRIVe back-end