7. Een jaar later – terugblik Wilma

7. Een jaar later – terugblik Wilma

De glansrijke verkiezingsoverwinning van Gemeentebelang is al weer ruim vijftien maanden geleden. Een periode waarin de raadsleden – oud en nieuw –  hard gewerkt hebben. Hoe kijken de nieuwkomers terug op hun eerste jaar als raadslid van de gemeente Deventer?

Een jaar later –  een terugblik door Wilma Schreur

Ik herinner mij de dag van de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar nog goed.

’s Avonds ging ik naar het gemeentehuis, benieuwd hoe Gemeentebelang het had gedaan. Ik dacht als ze eens vijf zetels zouden behalen, dan zou toch een heel mooi resultaat zijn. Dat het er uiteindelijk zeven zijn geworden, betekende voor mij dat ik al na anderhalve maand als raadsopvolger ben doorgestoomd naar raadslid.

Er ging een politieke, voor mij niet bekende, wereld open die ik met belangstelling en soms met verbazing volgde. Ik vind het interessant om te ervaren wat er zich afspeelt in de gemeente. De eerste oriëntatiefase heb ik inmiddels afgesloten en ik realiseer mij dat er nog veel valt te ontdekken en beleven.

Ik schuif ook aan bij de wijkteamvergaderingen van Keizerslanden en Borgele. Daar hoor en zie je hoe de mensen leven en wonen in een wijk van de stad en wat hen bezig houdt op het politieke vlak. Daar sluiten de inloopavonden in deze wijken goed bij aan en het past goed bij mijn insteek om met één been in de gemeentegrond te staan. Voor mij mooie leermomenten omdat het nogal anders is dan het leven en wonen in een buitengebied.

Binnen onze fractie heb ik als aandachtsgebied ‘de gemeenteraad van de toekomst’ ook wel democratische vernieuwing genoemd. Welke rol willen wij als gemeenteraad innemen in de Deventer samenleving die voortdurend verandert? Als lid van een initiatiefgroep is het mijn/onze uitdaging om een beweging in gang te brengen bij de gemeenteraad dat veranderen op een aantal punten van een zo vertrouwde werkwijze noodzakelijk en zinvol is en leren ook leuk mag zijn. De mensen in onze gemeente mogen verwachten dat anno 2015 de gemeenteraad helder en duidelijk met hen communiceert.

Kortom, genoeg te doen de komende jaren.

Ik wens u allemaal een fijne zomer!

Hartelijke groet van Wilma Schreur