Bas van Swigchem onze nieuwe voorzitter

Bas

Bas van Swigchem onze nieuwe voorzitter

BasDe nieuwe voorzitter
Bas van Swigchem

Beste mensen, Aan mij de eer om het stokje over te nemen van Gerrit van Schootten, die zich jarenlang met veel passie en energie voor onze partij heeft ingezet. Ik wil hem hier nogmaals hartelijk voor danken en hoop dat ik het vertrouwen dat de leden in mij hebben gesteld meer dan waar kan maken. Ik zal in elk geval mijn uiterste best doen.

Onder Gerrit is Algemeen Plattelands Belang/Gemeentebelang uitgegroeid tot een serieuze en zeker serieus te nemen partij met een duidelijke binding met onze achterban. We hebben de stap van het platteland naar de gezamenlijke gemeente gemaakt, waarbij we onze afkomst nooit uit het oog verliezen. Nu is het zaak om onze basis uit te breiden en te verstevigen, zodat we de belangen van alle inwoners van héél Deventer nog beter kunnen vertegenwoordigen. In de naam hebben we de ontwikkeling al doorgevoerd, de komende maanden richten we ons nog meer op de praktijk. We zullen ons nog nadrukkelijker manifesteren in de kleinere kernen én in de stad die samen het prachtige Deventer vormen. Daarover binnenkort meer.

Het opvolgen van Gerrit van Schooten in een behoorlijk roerige gemeente en een onrustige tijd is spannend, maar ook een uitdaging. Er speelt veel in Deventer. Ontwikkelingen die ons van boven zijn opgedwongen, maar ook problemen die zijn “huisgemaakt.” Ik denk aan de nijpende financiële situatie in het algemeen, maar ook aan de perikelen rondom  de sporthal in Schalkhaar, het stadskantoor en de recente botsingen tussen de gemeenteraad en het college. We hebben onze stem de afgelopen tijd duidelijk laten horen. Met gepaste terughoudendheid waar het kon en met duidelijke, soms felle boodschappen waar het moest. Dat wil niet zeggen dat we ons moeten ontwikkelen tot een protestpartij. Wij laten niet enkel een schreeuwerig tegengeluid horen, maar komen ook met constructieve aanzetten en oplossingen in het belang van onze gemeente. Onze raadsleden en raadsvolgers hebben veel kennis en kunde van de algemene gemeentelijke politiek maar zeker ook van de specifieke onderwerpen en die worden ook goed verwoord in de gemeenteraad. We staan open voor gesprekken en samenwerking met collega-fracties en hebben in het verleden bewezen dat we onze verantwoordelijkheid willen nemen. Op basis van gedegenheid, betrouwbaarheid en kennis, die bij ons past en die u van ons gewend bent.

Samen zijn wij Gemeentebelang en samen richten wij ons op de toekomst. En die begint niet vlak voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen, maar nu! In het belang van onze partij moeten we streven naar een optimale wisselwerking tussen fractie, bestuur en leden. Geregelde contacten en maandelijkse nieuwsbrieven kunnen bijdragen aan een (nog) grotere betrokkenheid van een ieder. Als nieuwe partijvoorzitter zal ik hiertoe binnenkort een eerste aanzet geven. Ik hoop op uw aller steun om zo ons Gemeentebelang definitief en met hoofdletters op de politieke kaart van Deventer te zetten!