Een nieuwe baan!

Een nieuwe baan!

Een nieuw college, een nieuwe baan!

Iedereen die ooit van baan is gewisseld, kent het wel: Die nieuwe uitdaging is best spannend, maar vooralsnog ken je niemand en weet je dat je in korte tijd heel veel informatie in je moet opnemen. En ook nog eens heel goed, want voor je gevoel kijken er wel duizend mensen over je schouders mee. In het geval van onze kersverse wethouder Liesbeth Grijsen zijn dat bijna 100 keer zo veel. En die inwoners van de gemeente Deventer wil ze zeker niet teleurstellen! 

De ochtend na de installatie van het nieuwe college zijn we onze eerste werkdag gestart met een gezamenlijk ontbijt met de mensen die ons direct ondersteunen. Direct daarna ging ieder voor zich aan de slag met die dossiers die het snelst om besluitvorming vragen.  Een scala aan onderwerpen kwam zo al in de eerste weken voorbij, Programma Hoog Frequent Spoor, Jaarrekening 2013, Ruimte voor de Rivier, Parkeerdossier, Bestemmingsplannen, Go Ahead Eagles, Voorjaarsnota, Centrumbusje, handhaving door de gemeente, Stationsomgeving, Omgevingswet, enz. Gelukkig worden mijn collega-wethouders en ik hierbij zeer goed ondersteund door de gemeentelijke organisatie. Ambtenaren zijn goed ingevoerd in de verschillende dossiers en zijn indien nodig met raad en daad aanwezig bij raadsvergaderingen.

Verschillende onderwerpen zijn inmiddels door de gemeenteraad besproken. Het valt me op dat de nieuwe raad de dossiers goed kent en de partijen al volop het debat voeren. 

Mijn nieuwe functie houdt natuurlijk meer in dan het urenlange stampen van feiten, diep weggegraven in hoge stapels dossiers. Er is ook tijd voor leuke gesprekken en bezoekjes. Zo heb ik gesproken met bevlogen vrijwilligers die een doorstart hopen te kunnen maken met het centrumbusje en ben ik op bezoek geweest bij een ondernemer die vol ideeën zit om de recessie te lijf te gaan. Afgelopen weekend heb ik vol bewondering gekeken naar de verrichtingen van de Deventer Sportploeg in Heerenveen. 

De beginperiode als wethouder was druk maar stemt me ook heel hoopvol. Ik werk voor een bruisende stad, met heel veel nieuwe, goede ideeën en prachtige initiatieven. Niet alleen binnen het college en de raad, maar zeker ook in de samenleving. 

Liesbeth Grijsen
Wethouder