Leden aan het woord

Leden aan het woord

Leden aan het woord

In elke nieuwsbrief komt een lid van Gemeentebelang uitgebreid aan het woord. Deze mag zijn of haar kijk op de lokale politiek geven en de rol die Gemeentebelang daarin speelt of zou moeten spelen. De eerste bijdrage in deze serie is verzorgd door Ton Koot. Hij droeg net voor de zomer het stokje over aan Henk Beltman uit Schalkhaar. Bijdrage drie is getekend door Marijke Burgers.

Geachte lezers, leden van Gemeentebelang,

Enkele maanden geleden heeft de Heer Beltman het stokje aan mij doorgegeven. Ik ben Marijke Burgers, woon ruim 35 jaar in Schalkhaar en ben inmiddels al weer heel wat jaren lid van GemeenteBelang, voorheen Algemeen Plattelands Belang. Politiek heeft altijd mijn interesse gehad, zowel op landelijk als gemeentelijk niveau.

Wat mij aansprak en aanspreekt in deze club?

1 De nuchtere benadering.

2 De openheid.

3 Het directe contact met bestuur en de andere leden. Korte lijnen dus.

4 Geen fratsen en kunsten. Wél durf!

5 Een groot deel van de programmapunten. 

Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen is Gemeentebelang als GROTE WINNAAR uit de strijd gekomen.Dat is geweldig en heel erg mooi, maar schept ook onmiddellijk verplichtingen natuurlijk. Bestuursverantwoordelijkheid dragen is totaal anders dan in de oppositie zitten zoals iedereen zal begrijpen. Wethouder Liesbeth Grijsen van Gemeentebelang is zeer goed ingewerkt. Samen met een sterke fractie en steunfractie gaan ze ervoor. Natuurlijk komen er lastige momenten, dat hoort er ook bij. Maar wanneer zij zich breed gesteund weten, kunnen zij heel wat aan, lijkt mij.

Met heel veel vertrouwen zie ik uit naar het komende jaar! 

Ik wens u allen fijne feestdagen en een voorspoedig 2015!

Voor de volgende nieuwsbrief heb ik Alexander Gregory gevraagd om zijn gedachten op papier te zetten.

Groet, Marijke Burgers