Wilma Schreur even voorstellen

Wilma Schreur even voorstellen

EVEN VOORSTELLEN…….

Ik ben Wilma Schreur en ik wil u graag een indruk geven van het ‘jongste’ raadslid van Gemeentebelang Deventer.

Vijftig jaar geleden ben ik geboren op een boerderij in het buitengebied van Schalkhaar, aan het Overijssels Kanaal. Op deze plek woon ik inmiddels al weer jaren samen met mijn vriend Gé, ons paard Kim en pony Sam en sinds kort onze hond Sem.

In mijn woonomgeving zijn de laatste jaren veel veranderingen geweest. Zoals de aanleg van de N348, plannen voor bedrijventerrein Linderveld, aanleg van een fietsbrug bij de Cröddenbrug en het voornemen van het plaatsen van zonnepanelen in het Linderveld. Recent de komst van de ‘Salamanderbrug’, onderdeel van het project Zandwetering. 

Kortom, er is in dit gebied volop reuring, ook wel ontwikkelingen genoemd….

Vanuit mijn betrokkenheid bij genoemde projecten heb ik veel contact gehad met de gemeente politiek. De werkwijze en betrokkenheid van Gemeentebelang Deventer vielen mij daar in positieve zin op en waren voor mij herkenbaar. Zoals een standpunt bepalen en er voor gaan. 

En zo ben ik de politiek ‘ingerold’. Eerst als raadsopvolger voor vier jaren om kennis te maken met de politieke arena en wat ik kan en wil betekenen voor de mensen in de gemeente Deventer. Die periode heeft echter amper 2 maanden geduurd door het grote succes van Gemeentebelang bij de verkiezingen in dit voorjaar. Mijn indruk van het raadswerk is positief. Naast het lezen van de vele stukken ga ik ook met mensen in gesprek over de betreffende onderwerpen. Door deze combinatie krijg ik naast de theoretische informatie ook praktische informatie, waardoor ik goed als raadslid kan functioneren. Voor mij staan de inwoners en bedrijven in de gemeente Deventer centraal. Mijn uitdaging is dan ook om vanuit het partijprogramma zaken als team Gemeentebelang te realiseren op een heldere wijze waarbij de mensen serieus worden genomen.