Centrumplan Bathmen

Marcel

Centrumplan Bathmen

Marcel Vragen over centrumplan Bathmen

Gemeentebelang wordt overspoeld met vragen over het centrumplan van Bathmen. We zullen het onderwerp in de raadsvergadering van woensdag 5 maart aan de orde stellen!

Veel inwoners en verengingen voelen zich overvallen door een artikel in De Stentor, waarin een nieuw groot centrumplan is gepresenteerd. Het steekt veel Bathmeneren bijzonder dat zij niet betrokken zijn bij het opstellen van deze plannen en op geen enkele wijze gehoord zijn.

 

Gemeentebelang is zeer verbaasd over de mogelijke bouw van het enorme complex, waarin ook de bibliotheek een nieuw onderkomen zou moeten vinden. Zeker omdat er de afgelopen jaren veel gepraat is over de toekomst van de bibliotheek in het dorp. Er zijn verschillende alternatieven besproken. Zo is er in Bathmen veel draagvlak om de bibliotheek te huisvesten in het bestaande cultuurhuis Braakhekke, dat hierdoor een extra en wenselijke financiële impuls kan krijgen.

Gemeentebelang zal het nieuwe centrumplan middels mondelinge vragen in de raadsvergadering van woensdag 5 maart aan de orde stellen. De partij wil duidelijke antwoorden van het college en verzoekt het voorstel eerst aan de politiek en de inwoners voor te leggen voordat er een besluit wordt genomen.