Containers voor plastic afval

Containers voor plastic afval

{plusone}

plastic-afval-een-nw-leven.jpgErik.jpg

Wethouder geeft gehoor aan langgekoesterde wens APB

Binnen enkele maanden wordt het hele buitengebied van Deventer voorzien van containers voor de inzameling van plastic afval. Dat heeft wethouder Pierey afgelopen woensdag tijdens de raadsvergadering toegezegd. Hij reageerde daarmee op de succesvolle proef rond Lettele en Okkenbroek, waarin de bestaande plastic zakken werden vervangen door containers. De proef kwam voort uit een motie van Algemeen Plattelands Belang.

 

 

Bijna twee jaar geleden begon de gemeente Deventer met de gescheiden inzameling en het verwerken van plastic. Inwoners van de stad kunnen het kunststof eenmaal per twee weken in speciale gele zakken aan de straat zetten. In het buitengebeid werd het plastic maandelijks opgehaald. Wij hebben dit verschil direct op de politieke agenda gezet omdat het in strijd was met gelijkheidsbeginsel en ook nog eens verre van hygienisch was. Bewoners van het buitengebied klaagden over de enorme stapels gele zakken rondom hun huis, wat gepaard ging met de nodige stankoverlast. Ook het toenemende zwerfafval was een punt van zorg.

 

Naar aanleiding van onze motie heeft Circulus eerder dit jaar een uiterst succesvolle proef rond Lettele en Okkenbroek gehouden. Alle huishoudens kregen een speciale oranje container, waarin ze kunststof konden verzamelen. Het college heeft zich door de goede resultaten laten overtuigen en voert de containers nu in het hele buitengebied in.