Deventer moet haar huiswerk overdoen

rechtspraak

Deventer moet haar huiswerk overdoen

Rechter stelt Gemeentebelang in het gelijk!

Bijlage: Tussenuitspraak RECHTBANK ZWOLLE-LELYSTAD
Bijlage: de Stentor in zaak stadskantoor

rechtspraakDe gemeente Deventer moet haar huiswerk overdoen. Dat oordeelde de Zwolse rechtbank j.l. vrijdag 30 november. De gemeente moet het bezwaar tegen de geheimhouding van belangrijke fiannciele gegevens over de bouw van het nieuwe stadskantoor opnieuw in behandeling nemen.

 

Op 22 november diende de rechtszaak die door Marcel Elferink namens Gemeentebelang tegen de gemeente was aangespannen. Gemeentebelang eiste dat de geheimhouding wordt opgeheven, die door de gemeente aan belangrijke financiele stukken over de bouw van het nieuwe stadskantoor was opgelegd.

Door de geheimhouding heeft Gemeentebelang de financiële berekeningen voor het nieuwe stadskantoor niet door een onafhankelijk expert kunnen laten toetsen. Gemeentebelang vindt het van groot democratisch belang dat de rechtmatigheid van een opgelegde geheimhouding onafhankelijk kan worden getoetst en verwijst daarbij onder meer naar Europese regels op dit gebied.

De rechter heeft Marcel Elferink gelijk gegeven en draagt de gemeente op om het bezwaar tegen de opgelegde geheimhouding opnieuw in behandeling te nemen. De gemeente heeft daar zes weken de tijd voor.