Heroverweging besluit stadskantoor

Marcel

Heroverweging besluit stadskantoor

MarcelGemeentebelang eist heroverweging besluit bouw stadskantoor

De Leeuwenbrug is voor 25 miljoen euro te koop! Dat heeft eigenaar Select het college deze week laten weten. Hoewel de prijs aan de hoge kant is en er aanzienlijk in het gebouw moet worden geĆÆnvesteerd, ziet Gemeentebelang voldoende redenen om het aanbod verder te onderzoeken. Zeker gezien de economische vooruitzichten er niet beter op worden. Het is laat, maar zeker niet te laat om het besluit voor de bouw van het nieuwe stadskantoor te herzien!

Select biedt het pand te koop aan en doet voorkomen alsof het dƩ oplossing is voor het huisvestingsprobleem voor de ambtenaren in deze bar slechte tijd. Natuurlijk moeten we tussen de regeltjes door lezen. Ook wij beseffen heel goed dat Select maar al te graag van het mega-kantorengebouw af wil en natuurlijk speelt het bedrijf handig in op de huidige discussie over de nieuwbouw van het stadskantoor. Maar waarom zouden we het aanbod niet eens wat beter bekijken?

Voor iedereen die het is ontgaan: We zitten sinds deze week weer in een recessie!!!! De wereld houdt zijn adem in, grote projecten worden uitgesteld en Italiƫ trekt met oog op de slechte financiƫle uitzichten vrijwillig zijn kandidatuur voor de Olympische Spelen in. Alleen Deventer dendert door en trekt miljoenen uit voor pure luxe! 73,5 miljoen euro voor een nieuw stadskantoor, inclusief bijkomende kosten als bouwrente ed. Met als belangrijkste argument dat er eindelijk een gezamenlijke huisvesting moet komen voor alle ambtenaren. Wij vragen onze collega-fracties nog eens goed naar de cijfers te kijken en naar de kritische opmerkingen van de bevolking te luisteren. Zeker nu, waar de broekriem in alle lagen van de bevolking moet worden aangetrokken en de gevolgen van aangekondigde bezuinigingsmaatregelen steeds pijnlijker zichtbaar worden. Moet je op dit moment miljoenen in een prestigieus project willen investeren, terwijl de financiering nog niet rond is en alle bijkomende kosten nog onduidelijk zijn? En nu blijkt er ook nog eens een goed en vooral goedkoper alternatief te zijn, dat nader onderzoek verdient.

Tegenover RTV Oost veegde GroenLinks gisteren de brief van Select in alle hevigheid van tafel. De beslissing over de bouw van het stadskantoor zou een gepasseerd station zijn. Wij eisen gezien de ingezette recessie een heroverweging van dit besluit! Met een grondige opknapbeurt en aanpassingen kunnen straks 550 ambtenaren in de Leeuwenbrug aan het werk. Weliswaar iets minder dan de geplande 580 in het beoogde stadskantoor. Maar met een beetje flexibiliteit valt daar wel een mouw aan te passen. Vast staat dat de Leeuwenbrug niet alleen een stuk goedkoper is dan de nieuwbouw aan het Grote Kerkhof, maar ook nog eens vele malen beter bereikbaar en bovenal risicoloos! Van de gevraagde prijs, die Select voor de Leeuwenburg vraagt, zal ongetwijfeld een flink som af kunnen en moeten. Ook is het een optie om het huurcontract met vijf jaar te verlengen. Wij vragen om tijd! Maak een pas op de plaats, bekijk hoe de economie zich in de komende jaren ontwikkelt en neem vooral geen overhaaste beslissingen. Laten we met het oog op de huidige economie alle mogelijkheden nog eens goed op een rij zetten om te voorkomen dat we onze kinderen straks met torenhoge schulden opzadelen.

 

RTV Oost zei er het volgende over:
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=139417