Gemeentebelang stelt herdenkingsplaquette Belcampo veilig

Gemeentebelang stelt herdenkingsplaquette Belcampo veilig

Om recht te doen aan de betekenis van Belcampo voor Bathmen en omgeving, heeft Gemeentebelang vanavond de herinneringsplaquette aan de bekende schrijver veiliggesteld.
Jarenlang deed een monumentale kastanjeboom eer aan Belcampo. Maar de boom is niet meer. Plotseling verdwenen uit het Bathmense straatbeeld.

Met de boom verdween ook het beeld van de bekende schrijver. Het kunstwerk is inmiddels achterhaald. Alleen een achtergelaten plaquette in de bosjes herinnerde aan de plek die lange tijd door toeristen en literatuurliefhebbers werd aangedaan.
Gemeentebelang draagt het cultuurhistorische erfgoed van de gemeente Deventer hoog in het vaandel. Waar Carlijn Achtereekte dit weekend Lettele op de kaart zette, deed de schrijver Belcampo dat met Bathmen. Hier werkte de hij in de tweede helft van de vorige eeuw als huisarts. Bathmen was en is nog steeds trots op hem. Daarom werd het pad van zijn voormalige woning naar de dorpskerk naar hem vernoemd. Ook stond er hoog op een stevige zijtak van een oude kastanjeboom een beeldje van de schrijver, die graag van tijd tot tijd een poosje in zo’n boom vertoefde. Tot voor kort….. de boom bleek ziek te zijn en is vrij plotseling gekapt. Tot groot verdriet van veel Bathmenaren en van Gemeentebelang. Het kunstwerk is inmiddels gelukkig weer teruggevonden.
Gemeentebelang hoopt dat het spoedig zal worden herenigd met de veiliggestelde plaquette in een waardige, vervangende kastanjeboom.

Tot die tijd zal de plaquette eerbiedig worden gekoesterd.