Gemeentebelang telt twee nieuwe ereleden

Gemeentebelang telt twee nieuwe ereleden

Tijdens de voorjaarsvergadering van Gemeentebelang zijn Alie Zandstra en Marcel Elferink benoemd tot ereleden.
Alie Zandsta uit Loo heeft in totaal 28 jaar deel uitgemaakt van de gemeenteraad. Eerst voor Algemeen Belang dat later opging in Algemeen Plattelandsbelang en ook na de naamswijziging in Gemeentebelang bleef Alie Zandstra de kar trekken. In totaal is ze vijf keer als lijsttrekker de verkiezingen ingegaan. Onder haar leiding ontwikkelde Gemeentebelang zich van constructieve oppositiepartij tot grootste speler in de Deventer politiek.
Net als Alie Zandstra keerde ook Bathmenaar Marcel Elferink na de verkiezingen niet terug in de raad, waar hij 16 jaar deel van uitmaakte. Afgelopen maart werd hij door de Stentor uitgeroepen tot beste raadslid van de afgelopen vier jaar. Elferink maakte zich nadrukkelijk sterk voor een verantwoorde omgang met gemeenschapsgeld, duidelijke communicatie en vooral voor zo weinig mogelijk ruimte voor geheimhouding. Hiermee werd hij één van de boegbeelden van Gemeentebelang.
In dezelfde vergadering werden ook de andere twee vertrokken raadsleden van Gemeentebelang, Wilma Schreur en Bas van Swigchem, uitgebreid in het zonnetje gezet.