Geschrokken, verbijsterd, machteloos. Wij zijn stil.

Geschrokken, verbijsterd, machteloos. Wij zijn stil.

Met heel veel pijn moeten we het bericht verwerken dat onze fractievoorzitter Peter Onvlee (68) de strijd tegen het Corona-virus heeft verloren. Peter sliep vanmiddag rustig in, ruim een week na het overlijden van zijn vrouw Fenneken.
In 2014 kwamen Fenneken en Peter terug uit Australië waar hij vele jaren voor de Rabobank werkzaam was geweest. Peter pakte de draad hier snel weer op, ook bij Gemeentebelang. Hij voelde zich nog steeds nauw verbonden met de opvolger van Algemeen Belang waarvan hij in het verleden jarenlang lid was geweest en waarvoor hij ook bestuurstaken op zich had genomen. Met veel passie stortte Peter zich op de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en de campagne van Gemeentebelang. Met zijn heldere en analytische blik drukte hij een belangrijke stempel op ons verkiezingsprogramma. Met succes! Na het mooie resultaat gaf Peter samen met onze lijsttrekker Liesbeth Grijsen leiding aan de coalitieonderhandelingen. Peter speelde de afgelopen jaren de rol van bruggenbouwer met verve. Altijd betrouwbaar en gedreven. Altijd gesteund door Fenneken, die meesterlijke appeltaarten kon bakken, probeerde hij altijd een sfeer te creëren waar iedereen zich prettig in kon voelen.
Met wederzijds respect en ruimte voor een ieders persoonlijke inbreng.
Peter bleef altijd het contact zoeken. Het is voor ons niet te bevatten dat de verbinding nu definitief verbroken is.
Wij wensen de zonen Kees en Joost, de schoondochters Chantal en Elle Lisa en de kleindochter Fenna ongelofelijk veel sterkte toe.

Fractie, bestuur en wethouder Gemeentebelang