Jaap van Duin verlaat de gemeentelijke politiek.

Jaap van Duin verlaat de gemeentelijke politiek.

Jaap van Duin verlaat de gemeentelijke politiek.

Gezondheidsproblemen dwingen hem om te stoppen als raadslid voor Gemeentebelang. Van Duin heeft de burgemeester inmiddels op de hoogte gesteld van dit trieste maar onvermijdelijke besluit.

Jaap van Duin stond de fractie van Gemeentebelang jarenlang als ondersteuner ter zijde. De afgelopen periode als raadslid. Zijn scherp analytische blik op financiële vraagstukken werd door veel collega’s binnen en buiten de fractie geprezen. Gemeenbelang-fractievoorzitter Alie Zandstra: “Jaap wist keer op keer op zijn eigen manier en met veel vasthoudendheid de vinger op de zere plek te leggen.”

Gezondheidsproblemen hebben het leven van Jaap van Duin de afgelopen tijd ingrijpend veranderd. “Maar ik heb er vrede mee, geniet van dingen die ik nog wel op normale wijze kan doen,” schrijft Van Duin in een brief aan zijn fractiegenoten. Zandstra: “Wij zullen zijn gedreven inzet en deskundigheid erg gaan missen. We wensen hem dat hij zijn tijd en leven zo kan invullen zoals hij het voor ogen heeft.” De procedure om een opvolger te benoemen is gestart.