Loslaten

Liesbeth

Loslaten

LiesbethLoslaten

Vrijdagavond 3 februari genoot een volle Deventer Schouwburg van de jaarlijkse sportverkiezing. Deventer kent zeer talentvolle sporters, die zover zijn gekomen door eigen inzet en kracht, maar ook door hulp van trainers en familie. Het begin van een sportcarriĆØre ligt altijd bij de vereniging. Hier word je enthousiast voor je sport en gestimuleerd om steeds een stapje verder te zetten.

Verenigingen hebben steeds vaker ook een andere functie. Ze vormen ook de verbinding tussen sport en de samenleving. Maar liefst 9 verenigingen organiseren met inzet van vrijwilligers sport voor mensen met een beperking. Verenigingen staan aan de basis van sportstimulering (zoveel mogelijk mensen laten sporten en bewegen) en zijn in staat om allerlei doelgroepen te motiveren en weer actiever te laten deelnemen aan de samenleving.

Verenigingen zijn dus op veel terreinen heel actief, dit lukt alleen met een goed bestuur en een goed vrijwilligersbeleid. Afgelopen week sprak de gemeenteraad over de aanleg van kunstgrasvelden bij vier vitale voetbalverenigingen. Kern van de discussie was dat een aantal partijen op voorhand wilde voorschrijven met welk materiaal de velden ingestrooid moesten worden. Hierbij wordt voorbijgegaan aan de kennis, kracht en kunde van de verenigingen. Het serieus nemen van je partners, het waarderen van de kunde en enorme inzet die geleverd wordt voor de Deventer samenleving, betekent ook loslaten en vertrouwen hebben in het nemen van verantwoordelijkheid. De meerderheid van de Deventer gemeenteraad sprak dit vertrouwen uit bij het onderwerp kunstgrasvelden. Vier voetbalverenigingen kunnen zich, met daar waar nodig ondersteuning vanuit de gemeente, oriƫnteren op het instrooimateriaal dat zij op hun sportpark wensen.