Misleiding van College

Marcel

Misleiding van College

Marcel

Ook financieel expert De Mol van Otterloo beschuldigt College van misleiding

Oud-Deventer financieel analist Adriaan van Otterloo beschuldigt het College van misleiding van de raad en de inwoners van Deventer. In een brief aan het gemeentebestuur schrijft hij dat het College verkeerde informatie verstrekt door te stellen dat de gemeente vijftien miljoen euro rentevoordeel behaalt middels een swap.

Bij het vorige, in 2009 gestrande, stadskantoorplan maakte de Londenaar al bekend dat de totale kosten van het nieuwe stadskantoor volgens zijn berekeningen uit zouden komen op 104 miljoen euro in plaats van de door het gemeentebestuur aangegeven 69 miljoen euro. Destijds was er trouwens sprake van gecombineerde nieuwbouw stadskantoor en bibliotheek. Nu zitten we alleen al voor het stadskantoor in totaliteit op 73,5 miljoen euro !

De Mol van Otterloo voelt zich zeer betrokken met de stad. Hij werkt al ruim 15 jaar als financieel analist in London en hoopt met zijn kennis en ervaring als toegevoegde waarde beschouwd te worden in het debat over de financiën van het stadskantoor. Ook bij de eerdere plannen voor het stadskantoor trad De Mol van Otterloo op eigen initiatief op als financiële waakhond van Deventer. Gemeentebelang is blij met zijn inzet voor Deventer en is van mening dat zijn adviezen zeer serieus moeten worden genomen.

 

Brief: Adriaan de Mol van Otterloo