Onze beoogde wethouder

3-Liesbeth Grijsen Lettele

Onze beoogde wethouder

Onze beoogde wethouder: Liesbeth Grijsen

3-Liesbeth Grijsen LetteleHelemaal zeker is het nog niet. Maar áls Gemeentebelang plaats neemt in het nieuwe College wordt Liesbeth Grijsen de wethouder namens onze partij.

Wie deze dagen het privénummer van Liesbeth belt, heeft grote kans om haar dertienjarige dochter aan de telefoon te krijgen. “Mijn moeder is niet thuis, die heeft college-onderhandelingen.” De drie kinderen zijn goed op de hoogte van de verrichtingen van Liesbeth en staan er ook volmondig achter. Alles is aan de keukentafel besproken. Of ze weer op de lijst moest en wat de gevolgen zouden kunnen zijn van de grote verkiezingsoverwinning van 19 maart. De openheid die Liesbeth de afgelopen negen jaar als raadslid nastreefde, wordt ook thuis in een hoog vaandel gedragen. Een warm gezin, dat vorig jaar als gevolg van een ernstige ziekte, afscheid heeft moeten nemen van man en papa William.

Gezin, boerderij met bijbehorende winkel én politiek activiteiten; het vergt veel organisatie. Maar dat is aan Liesbeth wel toevertrouwd. 

Belangrijke ervaring heeft ze opgedaan als agrarisch adviseur bij Accon accountants, waar ze bedrijven begeleide bij strategisch keuzes, zoals overdracht, omvorming of bedrijfsbeëindiging. Ook leidde ze diverse projecten en begeleide ze mensen in crisissituaties zoals bij het uitbreken van MKZ en vogelpest. Mensen bij elkaar brengen en samen naar een doel toewerken. Deze aandrijvende rol heeft Liesbeth ook in de politiek laten zien. Zo heeft ze geregeld met andere fracties contact gehad over actuele onderwerpen om samen de best mogelijke oplossing te zoeken en vaak ook te vinden. 

Het vele werk als wethouder wordt door Liesbeth zeker niet onderschat. Maar energiek is deze dame wel. De zorg voor haar gezin, een melkveebedrijf, een boerderijwinkel. Lange werkdagen heeft ze al sinds jaar en dag, straks zal ze alleen vaker van huis zijn. En ook daar is natuurlijk over nagedacht. Aan Liesbeth zal het niet liggen. “Ik ga mijn stinkende best doen om het allemaal goed te doen.”