Plastic afval Containers

Erik

Plastic afval Containers

ErikGemeentebelang zet de containers buiten!

De containers voor plastic afval in het buitengebied zijn officieel in gebruik genomen. Wethouder Pierey gaf deze week het officiële startsein. Het hele buitengebied van Deventer is nu voorzien van de speciale oranje containers, die Gemeentebelang op de politieke agenda heeft gezet!

Bijna twee jaar geleden begon de gemeente Deventer met de gescheiden inzameling en het verwerken van plastic. Inwoners van de stad kunnen het kunststof eenmaal per twee weken in speciale gele zakken aan de straat zetten. In het buitengebied werd het plastic maandelijks opgehaald. Bewoners van het buitengebied klaagden over de enorme stapels gele zakken rondom hun huis, wat gepaard ging met de nodige stankoverlast. Ook het toenemende zwerfafval was een punt van zorg. Op aandringen van Gemeentebelang heeft Circulus afgelopen jaar een uiterst succesvolle proef rond Lettele en Okkenbroek gehouden. Naar aanleiding van de goede resultaten zijn de containers nu in het hele buitengebied ingevoerd. Een verdiende beloning voor de vasthoudendheid van onze fractie!

 

Meer over de openingshandeling? Zie http://www.destentor.nl/regio/deventer/10559503/Buitengebied-blij-met-container-voor-plastic.ece