Scouting weer dakloos?

Harry

Scouting weer dakloos?

HarryMoet Scouting Loaah Schalkhaar weer verhuizen?

Op woensdag 30 september praat de Deventer gemeenteraad over het voorstel van het College om het Linderveld te verkopen. Gemeentebelang wil weten wat de eventuele verkoop voor de scoutingvereniging Loaah in Schalkhaar betekent.

Stichting Loaah ( Laat Ons Altijd Anderen Helpen) heeft in 2013 met eigen middelen een clubhuis gebouwd aan de Grondhuisweg te Schalkhaar. Hiermee kwam een einde aan een zwervend bestaan. Na de brand van het clubhuis in 1999, maakte de scoutinggroep onder meer gebruik van een schuur ergens in de buurt van Schalkhaar en de Ulebelt. Toen het nieuwe onderkomen afgelopen jaar officieel in gebruik werd genomen, was de opluchting groot.

Het perceel waarop Stichting Loaah heeft gebouwd, is eigendom van de gemeente en ligt in het Linderveld. Er zijn geen afspraken gemaakt over huur en recht van opstal. Gemeentebelang wil duidelijkheid. Wat betekent de eventuele verkoop van het Linderveld voor Stichting Loaah? Wordt ook het perceel waarop het nieuwe clubhuis staat in de verkoop gedaan en zou de scoutinggroep ook na een eventuele verkoop gebruik kunnen maken van het nieuwe onderkomen?