Verkiezingsgekte

Alie

Verkiezingsgekte

AlieVerkiezingsgekte

Je kunt geen krant opslaan of de voorpagina wordt gesierd door de Tweede Kamerverkiezingen die aanstaande woensdag plaatsvinden. Op tv gaat het al niet veel beter. Ik begrijp de mens die dit too much vindt. We ontbijten met een lijsttrekker en ook het avond programma is gevuld met een debat of een gesprek met een politicus. Maar worden we er veel wijzer van? Gaat het nog wel over de inhoud, grondbeginselen of principes? Zo langzamerhand krijg ik de indruk dat men er op uit is om elkaar te vuur en te zwaard te bestrijden. Ik heb problemen met de rol en de invloed van de pers en programmamakers, die zich vaak niet meer houden aan het aloude principe van hoor en wederhoor.

En wie denkt, misschien wel hoopt, dat het op 15 maart is afgelopen, wordt snel teleurgesteld. De formatieonderhandelingen zullen naar verwachting tot in de zomer gaan duren en dus zal de poltiek ook de komende maanden de radio- en tv-programma ’s blijven vullen.

Over precies een jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen op de agenda. Meer dan ooit zijn de lokale verkiezingen bepalend voor het wel en wee van de inwoners van de gemeente. Er valt veel te kiezen. Gemeentebelang is druk bezig met de voorbereidingen. Tot nu toe nog weinig zichtbaar maar daar gaat zeker verandering in komen. We houden u graag ook via deze site op de hoogte!