Verkoop gronden Linderveld

Verkoop gronden Linderveld

Gemeentebelang is blij met het opstarten van een tweede ronde bij de verkoop van gronden op het Linderveld. We hebben het proces nauwlettend gevolgd en ons ingezet voor gelijke kansen voor alle belangstellenden en het correct toepassen van de afgesproken procedure.

 

Na het niet doorgaan van een aantal plannen voor het gebied (onder meer een industriegebied, een wildpark en een woonwijk) heeft de raad eerder dit jaar besloten om de 85 hectare landbouwgrond te koop aan te bieden op basis van agrarische bestemming. Hierdoor blijft het gebied in gebruik bij agrariërs voor landbouw en veeteelt. Tot 1 oktober kon er worden geboden op de gronden. Er zijn vele biedingen uitgebracht op gedeelten en op het totaal.

Op slechts een klein gedeelte van de grond kwam een goede bieding binnen. De overige biedingen voldeden niet aan de uitgangspunten en voorwaarden van de verkoop. Ook werd er een bod uitgebracht op het totaal met voorwaarden. Gemeentebelang is blij dat het College deze niet heeft geaccepteerd. Spelregels kunnen niet tijdens de wedstrijd worden aangepast. Voor de gronden die niet zijn verkocht, wordt nu een nieuwe procedure voorbereid.