Zomer & Reces

Marcel

Zomer & Reces

MarcelZomer & Reces

Na de hectiek van het afgelopen politieke seizoen ligt de gemeente bestuurlijk tot begin september plat. Geen geplande vergaderingen van de gemeenteraad, even geen vergaderdruk met de daarbij horende berg stukken. Tijd voor bezinning en tijd om te genieten van al het moois dat Deventer te bieden heeft. Het ‘normale’ leven gaat namelijk gewoon door. En hoe!

Deventer laat zich ook deze zomer weer van zijn beste kant zien en weet met een aantal prachtige evenementen weer enorm veel mensen van heinde en verre te trekken. Soms met klassiekers, soms met verrassende nieuwkomers.

De zomer begon mooi met het 1e Europees gelijke spel van Go Ahead Eagles. Een kleine 6.000 supporters volgden de return op een groot scherm op de Brink. Helaas bleken de Hongaren thuis iets te sterk.

Vervolgens kwamen er zo’n 120.000 bezoekers naar de alweer 19e editie van “ Deventer op Stelten“. Onder de bezoekers ook 

Minister Bussemaker van onderwijs, cultuur en wetenschap, zij genoot zichtbaar van het festival en de stad. Begin augustus trok de 27e editie van de Deventer Boekenmarkt ruim 130.000 mensen uit heel Europa. Als sluitstuk volgt op 25 augustus “de Grote Kick-Off”, de start van het nieuwe culturele seizoen en van het studiejaar. Een nieuw evenement met grote potentie. Naar verwachting zullen zo’n 8.000 jongeren het gratis concert van de populaire band Kensington op het Grote kerkhof bijwonen.

Het is duidelijk. Deventer leeft! En de Deventer politiek en Gemeentebelang in het bijzonder zullen dat ondersteunen waar zij kunnen. Alleen of het volgend zomerseizoen opnieuw kan worden afgetrapt met een Europese wedstrijd van de Eagles op een groot scherm op de Brink……Dáár hebben wij helaas geen invloed op. We kunnen Dennis Demmers en zijn team alleen veel succes wensen en wijzen op hun verantwoordelijkheid in deze……