Ben ik nou piekbelaster of niet?

Uitzoeken of je piekbelaster bent, blijkt nogal een opgave…

Vanaf maandag 12 juni hadden boeren in Nederland de mogelijkheid om online te controleren of hun bedrijf in aanmerking komt voor een speciale regeling. Als dat het geval is, kunnen zij profiteren van een “woest aantrekkelijk” aanbod, zoals stikstofminister Christianne van der Wal dat omschreef. Christian Muilerman, raadslid namens Gemeentebelang Deventer, (b)leek tot zijn grote verbazing in eerste instantie in aanmerking te komen voor de regeling. Een uur later weer niet. “Waarom maken ze dit zo moeilijk?

Christian boert in Oxe te zuidwest-Salland, op de grens van Overijssel en Gelderland. De Stentor Deventer ging met hem in gesprek over de regeling. “Ik heb de tool nu twee keer ingevuld en twee keer is de uitkomst dat ik piekbelaster ben“, vertelt Muilerman aan het begin van de middag. “Ik heb die tool puur uit nieuwsgierigheid ingevuld, maar of de gegevens juist en volledig zijn? Het is erg omslachtig allemaal. Maar dat ben ik inmiddels wel gewend van deze overheid.

Artikel in De Stentor van 13 juni
Wilt u hierover uw mening kwijt?

Graag horen wij van u of u opmerkingen, suggesties of vragen heeft over dit onderwerp heeft. U kunt contact opnemen met ons Raadslid Christian Muilerman 06 53529651 ch.muilerman@deventer.nl

Artikel Stentor | Christian Muilerman over uitkoopregeling stikstofbeleid