Deventer Burgerberaad weer een stap dichterbij

Écht meepraten over een onderwerp dat ons allemaal aangaat

Als grootste lokale partij vindt Gemeentebelang het belangrijk dat kennis, inbreng en creativiteit van inwoners optimaal wordt benut. Gemeentebelang is daarom ook één van de initiatiefnemers van het Deventer Burgerberaad. “Inwoners van onze gemeente kunnen zo invloed hebben op een belangrijk en ingewikkeld onderwerp waarbij belangen en meningen verschillen” aldus raadslid Hennie Eltink van Gemeentebelang.

Wat is een Burgerberaad?

Een groep gelote inwoners uit alle windstreken van onze gemeente krijgt de mogelijkheid om mee te doen. Dit kan door in gesprek te gaan over een belangrijk onderwerp waarover de meningen uiteenlopen. Ze gaan zich verdiepen in het onderwerp, bespreken de feiten, wisselen meningen uit en komen met een voorstel of meerdere aanbevelingen. Burgerberaden in binnen- en buitenland laten vaak zien dat inwoners goede oplossingen kunnen bedenken voor deze onderwerpen en dat ze daarbij politici kunnen helpen om beslissingen te nemen.

Bureau Anne geselecteerd

Een professioneel bureau, gespecialiseerd in burgerberaden, gaat als onafhankelijke partij het burgerberaad organiseren. Vorige week woensdag heeft de gemeenteraad nagenoeg unaniem ingestemd dat bureau Anne het burgerberaad gaat organiseren.

Doe mee!

De komende tijd gaat de gemeenteraad met elkaar bepalen wat het onderwerp van het Burgerberaad is, hoe het Burgerberaad eruit gaat zien en hoe de gemeenteraad omgaat met de uitkomsten van het Burgerberaad. Voor de zomervakantie moet dit afgerond zijn, zodat het Burgerberaad na de zomervakantie van start kan gaan! Wie weet wordt u straks na loting uitgenodigd om mee te doen aan het Burgerberaad. Wij hopen dat u dan de kans aangrijpt om mee te doen!