Fractiedag Gemeentebelang 2022 in De Scheg

Wie werkt aan de ontwikkeling van een complete gemeente, dient in onze beleving op z’n minst ook te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Ouder worden gaat vanzelf, maar persoonlijk groeien is een keuze. Daarom is Gemeentebelang Deventer voor de invulling van de periodieke fractie-dag een samenwerking aangegaan met Praktijk Platvoet.

Klokslag 09.30 uur was de kick-off in de Scheg

Na een goede kop koffie of thee met lekkere brownies vooraf, begonnen we enthousiast aan ons ochtendprogramma, oftewel de “DISC Persoonlijkheidsanalyse”. Dit onder leiding van trainer Martine. Deze analyse met training geeft mensen een kader om meer inzicht in zichzelf te krijgen en op basis daarvan zich persoonlijk verder te ontwikkelen

Vertrouwen in elkaar en in de toekomst

Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen een goed beeld van zichzelf hebben zij zich ook beter kunnen ontwikkelen in hun interacties met anderen. En dat is wat de gehele fractie van negen raadsleden en twee opvolgers nastreeft! Vooraf had een ieder al een digitale intake gedaan. Met inzicht in elkaars gedragsstijlen kan er optimaal als team worden samengewerkt en gewenste resultaten worden behaald.  Om 12:30 sloten we af met veel vertrouwen in elkaar en de toekomst.

Lunchtime in het Schaatscafé

Na een korte wandeling naar de ijsbaan troffen we het bestuur en de wethouders van Gemeentebelang in het Schaatscafé voor het gezamenlijke informele middagprogramma. Een keurig gedekte tafel met goede sandwiches en luxe broodjes stond klaar voor onze lunch. Dit was tevens een mooi moment om onze ervaringen van de ochtendsessie met bestuur en wethouders te delen.

Workshop Curling

Na een korte briefing door de Curling instructeurs en een warming-up, mochten we de eerste Curlingstenen over het ijs laten glijden. We werden ingedeeld in teams en het echte ‘werk’ kon beginnen. Ondanks dat soepelheid van spieren toch wel enigszins leeftijd-gerelateerd bleek, was het geweldig om te zien dat we allen veel plezier beleefden op het ijs. Het was voor iedereen een mooie kennismaking met de sport in het midden van de gezellige Deventer kunstijsbaan.

Tot slot nog een borrel

Na drie intensieve uren op het ijs terug naar het SchaatscafĂ©, waar de borrel met een ruim assortiment borrelhappen was ingepland en we nog een uurtje gezellig samen waren. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag, waarbij de leermomenten voor de fractie in de ochtend en (‘last but not least’) de saamhorigheid en teamgeest binnen Gemeentebelang centraal stonden. Het was een inspirerende dag voor ons allen!