Gemeentebelang feliciteert Oxe Geeft Gas!

Maandag 13 juni jl. is Oxe Geeft Gas (OGG) tijdens het ‘Deventer Ondernemers Event’ uitgeroepen tot winnaar in de categorie Global Goals. Het juryrapport gaf aan dat OGG een relatief eenvoudig en lokaal toe te passen oplossing heeft ontwikkeld voor een aantal zeer actuele en grote problemen. Zo draagt de onderneming bij aan oplossingen voor reductie van stikstof en Co2, een alternatief voor Russisch gas en een circulaire landbouw.

Gemeentebelang Deventer ziet een grote meerwaarde in dit soort initiatieven: lokaal en door inwoners/bedrijven uit onze gemeente opgestart. Daarnaast kan het een belangrijke bijdrage leveren in de warmtevraag en het verminderen van ammoniak vanuit de landbouw.  

Beoogd wethouder Marcel Elferink van Gemeentebelang Deventer ging bij Hans Nijkamp, een van de 5 betrokken veehouders van OGG, op bezoek om hen te feliciteren met deze motiverende prijs. Hierbij gaf hij ook aan de komende 4 jaar meer te willen inzetten op dit soort initiatieven waar de leefomgeving in de stad, dorpen en het buitengebied van profiteert. Wethouder Liesbeth Grijsen legde eind december 2021 symbolisch het eerste stukje biogasleiding.