De diepte in met wethouder Liesbeth Grijsen

De gemeente Deventer heeft 5 wethouders in het college. Iedere wethouder heeft een aantal zaken in zijn of haar portefeuille, maar een wethouder is ook verantwoordelijk voor een wijk in de gemeente. Wethouder Liesbeth Grijsen zit namens Gemeentebelang in de raad en is wijkwethouder voor Colmschate-Noord/De Vijfhoek.

 

Wie is Liesbeth Grijsen?

Ik ben Liesbeth, 54 jaar en geboren en getogen in onze gemeente. Ik heb drie kinderen waarvan er een op kamers woont. We wonen in het buitengebied, op circa 10 km fietsen van de binnenstad. Dit doe ik elke dag met veel plezier. Ik ben graag buiten en hou van wandelen met onze honden. Ter ontspanning lees ik graag een boek.

Waarom is voor jou Gemeente Belang de partij?

In 2004 ben ik door Gemeentebelang benaderd en in 2005 gekozen in de gemeenteraad van Deventer. Ik merkte al snel hoe leuk gemeentepolitiek is. Je kunt veel bereiken, de resultaten zie je terug in de eigen leefomgeving. Gemeentebelang staat voor mij voor een goede leefomgeving in Deventer, de dorpen en het buitengebied, met oog en oor voor de belangen van onze inwoners. Gemeentebelang staat tussen de inwoners, kiest voor een reëel en haalbaar beleid met een sociaal hart en met het oog op de samenleving.

Wat kan er volgens jou nog verbeterd worden aan en in Deventer?

Laat ik voorop stellen dat Deventer, de dorpen en het platteland er relatief goed voorstaan. We moeten nog meer woningen bouwen voor jong en oud, om ervoor te zorgen dat onze kinderen straks ook een huis hebben. Voor een samenleving waar het goed leven en werken is, is versterking van de betrokkenheid van mensen bij hun wijk of dorp belangrijk. Dit vraagt goede voorzieningen in wijken en dorpen. De enorme druk op het platteland vraagt visie om ook naar de toekomst toe ons mooie buitengebied te behouden met voldoende toekomstperspectief voor de agrarische bedrijven.

Wat mis je uit de jaren 80/90 wat anno 2021 niet meer is?

Achttal rijden, dat is dressuur met een acht ruiters.

Blijf je lijsttrekker voor Gemeente Belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen?

Binnenkort stelt de ledenvergadering van Gemeentebelang de kieslijst vast. Dan wordt ook bekend wie lijststrekker wordt.

Ben je trots op hetgeen je hebt bereikt de afgelopen 3.5 jaar als wethouder?

Eigenlijk ben ik trots op heel veel dingen. De geluidswal A1, die we met inwoners van Bathmen, provincie en Rijkswaterstaat hebben gerealiseerd. De samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven in de Kien, gericht op versterking van de Deventer economie en toekomstperspectief voor onze jongeren. Met de agenda Vitaal Platteland ondersteunen we initiatieven vanuit de dorpen zoals het Noaberlokaal in Loo of de verduurzaming van Hof van Salland. En ik ben trots op verschillende woningbouwprojecten zoals Roto Smeets, de voormalige Aupingfabriek, de Geertruidentuin en natuurlijk Nieuwlarenstein (mijn oude school).

Bordspel of Netfilx?

Eigenlijk kijk ik vrijwel geen tv of Netflix. Dus voorkeur voor Kolonisten van Catan, 30-seconds, Phase10 of Rummikub. Of een goed boek.

Vroege vogel of uitslapen?

Ik ben een echte vroege vogel en ga ’s morgens graag lekker wandelen met de honden.

Kerst kaarten versturen of Kerst appjes sturen?

Beide, hangt af van de leeftijd van de ontvanger.

Sushi of boerenkool?

Allebei heerlijk!

Krant op papier lezen of digitaal?

Digitaal.

Zomervakantie of wintervakantie?

In de zomer trek ik er graag op uit met de tent.

Spannende thriller of comedy?

Ter ontspanning lees ik graag Scandinavische thrillers.

Zou je wederom wethouder willen zijn na de gemeenteraadsverkiezingen?

Wethouder is de leukste baan die ik heb mogen vervullen in mijn leven. Het belangrijkst is de samenwerking met veel mensen en aansluiten op goede initiatieven in de samenleving. Daarbij is het enorm afwisselend en vind ik het geweldig om bij te mogen dragen aan het verder versterken van Deventer, de dorpen en het buitengebied. Ja, ik zou na de verkiezingen wel wethouder willen zijn.