Samen aan de slag met de toekomst van Het Noaberhuus in Okkenbroek

Volle zaal in ‘Ons Centrum’ 

Dinsdagavond 18 juni zat de zaal in ‘Ons Centrum’ bomvol met Okkenbroekers en mensen die Okkenbroek een warm hart toedragen. De reden voor deze bijeenkomst was de toekomst van het ‘Noaberhuus’ in Okkenbroek, ook wel ‘Kulturhus’, dat in 1996 werd geopend. Het is naast ‘Ons Centrum’ een belangrijke maatschappelijke en sociale plek. Met de huiskamer voor de ouderen, bookcrossing, de kapster, Hendrik Bretels en Elleke met haar praktijk. Een aantal weken geleden werden deze ondernemers echter onaangenaam verrast met de mededeling dat hen de huur werd opgezegd door de Marken.

Plaatselijk Belang en de Marken

Deze avond was georganiseerd door Plaatselijk Belang en de Marken ter verduidelijking en om mensen mee te nemen in een eventuele nieuwe invulling. De leegstand dwingt de Marken tot een keuze. De opkomst en gesprekken lieten duidelijk merken dat er grote steun is voor de kapsalon en de huiskamer.

Brainstormen

In groepen werd er gebrainstormd over mogelijkheden. Er kwamen diverse ideeën voorbij, zoals dagbesteding, een hostel en woonruimte voor starters. Er is vanuit het dorp een klankbordgroep samengesteld die met de Marken meedenkt. Op 10 september a.s. is er een vervolgbijeenkomst. 

Betrokkenheid

Prachtig om te zien hoe groot de opkomst en betrokkenheid was in Okkenbroek! Samenleven doe je niet alleen, dat was duidelijk te zien en te merken. Samen sterk! En dat is ook waar wij als Gemeentebelang Deventer voor staan.