Staatssecretaris op bezoek in Deventer

Op 25 september bracht staatssecretaris Vivianne Heijnen (CDA) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een bezoek aan het historische station van Deventer, één van de oudste stations in het land waarbij het ontwerp zorgvuldig afgestemd was op de bestaande bebouwing. Dit station verwelkomt dagelijks meer dan 15.000 reizigers.

Tijdens haar bezoek aan het stationsgebied kreeg de staatssecretaris niet alleen een rondleiding, maar voerde ze ook gesprekken met betrokkenen over de ontwikkeling van de spoorzone. Hier wordt gekeken naar de optimale integratie van reizen, wonen en werken, een thema van groot belang.

Wethouders Marcel Elferink (Gemeentebelang) en Lars Wijnhoud (Gemeentebelang) gaven haar tijdens de wandeling inzicht in de samenhang van talrijke ontwikkelingen in het stationsgebied, waaronder de plannen voor stadscampus De Kien (de voorgenomen nieuwe woon-werkbuurt op de PostNL-locatie), het gewenste vierde perron en de beoogde extra tunnel. Gedeputeerde Martijn Dadema (GroenLinks) van de provincie Overijssel was ook aanwezig tijdens dit werkbezoek om de dialoog te bevorderen en de samenwerking tussen de verschillende partijen te stimuleren.