Veldtocht Gemeentebelang Deventer op zaterdag 5 maart aanstaande!

Veldtocht Gemeentebelang Deventer op zaterdag 5 maart aanstaande!

Gemeentebelang Deventer gaat voor een krachtig en leefbaar Deventer: een uitnodigende stad, mooie dorpen en een levendig buitengebied. Met de veldtocht wil Gemeentebelang de stad, dorpen en het platteland nog meer verbinden. Inwoners van de gemeente Deventer worden van harte uitgenodigd om op één of meerdere van de onderstaande genoemde locaties kennis te maken en in gesprek te gaan over onder andere de thema’s gastvrijheid, landbouw, voorzieningen in de dorpen en verduurzaming. Vooraf opgeven is niet nodig.
 
Sociëteit De Hereeniging (van 10:00-11:00 uur)
De Hereeniging is al ruim 165 jaar de plek waar in een ongedwongen sfeer en in een mooi historisch pand ruimte is voor ontspanning, plezier, bijzondere ontmoetingen en ontplooiing en telt ruim 400 leden. Een belangrijk onderdeel van het sociëteitsleven zijn de activiteiten die georganiseerd worden. Daarnaast worden er regelmatig thema-avonden, diners, lezingen en muzikale optredens georganiseerd.
 
Boerderij Erve ’t Overweg (van 11:30-12:30 uur)
Op Boerderij Erve ’t Overweg in Diepenveen woont familie Van Beek. Op hun melkveebedrijf worden 100 koeien gehouden. “Onze boerderijwinkel en onze deelname aan Salland Boert en Eet Bewust, helpen ons in contact te treden met de samenleving en ‘ons verhaal’ te vertellen. Wij hopen nog lang op deze plek te mogen boeren en een bijdrage te mogen leveren aan een mooie woon- en leefomgeving.
 
Kulturhus De Spil (van 13:30-14:30 uur)
Sinds een aantal jaren heeft Lettele een Kulturhus. Met activiteiten en voorzieningen voor jong en oud, voor sport, zorg en cultuur, voor verenigingen en alle individuele inwoners. Een avondje kaarten, een kop koffie na het sporten, een vergadering, samen eten: dat kan daar allemaal. Gerund door Lettelenaren, die daar betaald én vooral onbetaald actief zijn.

Melkveebedrijf Muilerman (van 15:00-16:00 uur)
Kandidaat raadslid Christian Muilerman is een jonge ambitieuze boer die een melkveebedrijf heeft in Oxe, nabij Deventer. Met 4 andere melkveehouders houdt Christian zich bezig met een biogasproject: ‘Oxe Geeft Gas’. Na vijf jaar zwoegen gaat eindelijk biogas stromen naar Deventer bedrijven. Door middel van monomestvergisters wordt methaan afgevangen van verse koeienmest en omgezet in biogas. Dit levert een driedubbele CO-2 besparing op.