Barbara Wartena

Woont in Bathmen
Geboren in 1957

Even voorstellen...

Mijn naam is Barbara Wartena en ik ben geboren in Geleen (zuid Limburg). De middelbare school heb ik in Haarlem afgerond. Ik woon al 40 jaar met héél veel plezier in Bathmen. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters, 1 zoon en 2 kleinzoons.

Verder ben ik 32 jaar in diverse functies werkzaam geweest op de regionale kantoren van het ministerie van LNV in Overijssel en Gelderland. Mijn grootste hobby is reizen, ‘t liefst ver weg, om zo andere landschappen, natuur en steden te ontdekken en om te zien hoe mensen daar leven.

Omdat ik er plezier aan beleef om samen met anderen actief te zijn in mijn eigen omgeving ben ik na mijn werk op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen. Gemeentebelang is daar een mooie invulling van.

Het is voor mij belangrijk om te zorgen voor voldoende woningen voor inwoners van alle leeftijden; aangepast aan de fase van hun leven: starterswoningen, gezinswoningen en woningen waar ouderen comfortabel hun oude dag kunnen doorbrengen.

Een prettig huis vind ik een basisbehoefte om je happy te voelen. Voor de realisatie is soms meer lef nodig van de gemeente en moeten de grenzen van het beleid wat meer opgezocht worden: dus niet te krampachtig vasthouden aan regeltjes. Daarnaast vind ik dorpen met goede voorzieningen en een actief verenigingsleven belangrijk. Dat verbindt mensen en geeft betrokkenheid bij elkaar.

Dat ik naast mijn gezinsleven altijd een volwaardige eigen werkleven had. In die tijd was dat minder vanzelfsprekend dan nu.

Mensen die zichzelf erg belangrijk vinden en neerkijken op anderen.

Uitgangspunt bij Gemeentebelang is om Deventer samen met de inwoners te maken. Dat vind ik een heel belangrijk uitgangspunt in de ontwikkelingen die in Deventer gaande zijn. Mensen weten zelf vaak het beste wat goed voor hen en hun omgeving is. Het is belangrijk daarnaar te luisteren en dat niet te negeren. Dat Gemeentebelang daarbij het eigen huishoudboekje goed op orde wil houden, leidt tot een degelijke basis van het beleid.

De laatste berichten van Barbara

Er zijn geen berichten gevonden voor de opgegeven query parameters.