Bert Roetert

Raadslid
Woont in Deventer, in appartementencomplex ‘De Landheer Lebuïnuslaan’.
Geboren in 1952

Even voorstellen...

Ben geboren in Diepenveen in een traditioneel boerengezin, met twee oudere zussen. Ik was voorbestemd het boerenbedrijf voort te zetten. Mijn passie voor de horeca heeft, nadat ik mijn ervaring op diverse plaatsen in het land had opgedaan, echter geresulteerd in mijn eigen restaurant; De Roetertshof aan het Kerkplein in Diepenveen.

Inmiddels ben ik gepensioneerd en ben ik in 2018 gekozen als Gemeenteraadslid. Daarnaast ben ik bestuurslid van Sociëteit De Hereeniging en examinator aan de hotelschool. Vanuit mijn professie als restauranthouder heb ik gastvrijheid en teambuilding hoog in het vaandel staan. Het verbinden van mensen en organisaties zie ik steeds weer als de grootste uitdaging.

Wat ik me vier jaar geleden onder andere tot doel had gesteld: het bevorderen van teamwork binnen de fractie en de raad, waarbij gezamenlijk belang steeds prevaleert boven persoonlijk belang. Daar wil ik de komende 4 jaar mee verder. Dit bevordert namelijk ook de verbondenheid met en tussen inwoners. Ik geloof meer in de  dialoog dan in het debat. Consensus leidt vaker tot het gewenste resultaat dan starre tegenstellingen. Verbondenheid tussen buitengebied en binnenstad biedt enorm veelzijdige kansen voor wat betreft leefbaarheid, lokale economie en toerisme. Hier wil ik ook in de komende raadsperiode graag weer aan (mee)werken.

Mijn favoriete plek is die rond de Molenkolk en het Kerkplein in Diepenveen, waar ik samen met andere Diepenveners van mijn generatie een geweldige jeugd doorbracht en later vele jaren mijn restaurant had in het oude hart van Diepenveen.

Inlevingsvermogen in de generaties na mij. Namens hen kunnen denken en doen. Samen met hen de voortschrijdende samenleving op actuele wijze blijven vorm geven!  #foreveryoung

‘Wat niet kan, is nog nooit gebeurd en gaat het niet linksom, gaat het wel rechtsom!’ (Daniël Lohues)

De laatste berichten van Bert