Christian Muilerman

Raadslid
Woont in Oxe
Geboren in 1992

Even voorstellen...

Ik ben geboren in Oxe waar ik, samen met mijn zus en zusje, opgroeide op het melkveebedrijf van mijn ouders. Nadat ik allerlei plekken op de wereld bekeken had en de HAS in Dronten afrondde, ben ik volledig op het melkveebedrijf aan het werk gegaan. Hier woon ik samen met mijn vriendin Susan. Ik wil graag nog een hele tijd boer kunnen blijven, dus zorg er dan ook voor dat ons bedrijf altijd in beweging is en de blik vooruit heeft.

Aangezien ik graag onder de mensen ben, probeer ik ook dingen buiten het bedrijf te ondernemen. Zo ben ik 3 jaar voorzitter geweest van het OAJK, de belangenvereniging voor jonge agrariërs in Overijssel. Daarnaast houd ik me met 4 andere melkveehouders bezig met een biogasproject in Oxe.

Om “de kop leeg te maken” spring ik af en toe op de mountainbike voor een rondje om Deventer en omstreken. In het weekend drink ik graag een biertje met mijn hechte vriendengroep in Bathmen. En op maandag avond ben ik “sportief” bij de jongste biljartclub van Nederland: Zuidleo-Dos.  

Het is bijna vanzelfsprekend, maar uiteraard zet ik mij graag in voor alle agrariërs en plattelanders in onze gemeente. De afgelopen jaren is er veel op ons bord gekomen en de toekomst zal niet veel anders zijn. Graag zie ik dat iedereen kan blijven boeren op een manier die bij hem of haar past. En mocht er de keuze gemaakt worden om een bedrijf te staken, dan moeten er ook voldoende mogelijkheden zijn om op dezelfde plek de boterham op een andere manier te verdienen. De leefbaarheid in het buitengebied en de staat van het buitengebied ligt immers voor een groot deel in de handen van de agrariërs die er wonen.

Ik ben nu 29 jaar oud en zie mijzelf nog altijd als een van de jongeren. Voor deze groep wil ik mij ook heel graag inzetten. Het vinden van woonruimte is momenteel erg lastig. Om de dorpen, wijken en kernen leefbaar te houden, is het van groot belang dat deze jongeren hier kunnen blijven wonen.  Maar ook corona heeft veel met de jongeren gedaan. Ik zie het dan ook als een uitdaging ervoor te zorgen dat jongeren in onze gemeente een goed sociaal leven hebben. Net zoals ik die hier heb mogen ervaren en waarvan ik nog elke dag de vruchten pluk!

Het leven is als een neus. Je moet eruit halen wat erin zit.

MTB route rood. Je komt langs allerlei mooie plekken in onze gemeente die je vanuit de auto niet ziet.

Gemeentebelang is een partij die tussen alle inwoners van de gemeente Deventer staat. Daardoor weet je heel goed wat er bij je inwoners speelt. Ook het feit dat je niet afhankelijk bent van een landelijke partij vind ik een heel groot voordeel. Dit zorgt voor flexibiliteit en maakt dat je standpunten echt kunt innemen op basis van wat belangrijk is voor een bloeiende gemeente. Maar vooral het nuchtere spreekt mij erg aan. Geen praatjes maar simpelweg doen wat goed is voor Deventer!

De laatste berichten van Christian