Eline te Boekhorst

Raadslid
Woont in Lettele, in de dorpskern.
Geboren in 1999

Even voorstellen...

Ik kom uit een warm nest met twee lieve ouders, een oudere zus en twee jongere broertjes. Ik ben geboren en getogen in Lettele; een levendig dorp waar de jeugd van alle leeftijden veel met elkaar optrekt. Van het vroeger buiten spelen op straat totdat de lantaarnpalen aan gingen, tot het feesten in de tent tijdens de Lettelse kermis…ik geniet van het dorpse leven.

Momenteel ben ik student aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hier volg ik de (pre-)master orthopedagogische wetenschappen. In mijn vrije tijd handbal ik bij HV Lettele, doe ik aan kickboksen en vind ik het heerlijk om lange wandelingen te maken. Ook ben ik bestuurslid van de Jongeren Organisatie Lettele (JOL) en iedere zomer vrijwilliger bij het Kinderdagkamp Lettele. Allemaal dingen waar ik erg blij van word. Ik ben graag onder de mensen, geniet van goeie gesprekken en vind het leuk om dingen in samenwerking met anderen te organiseren.

Tot voor kort had ik geen politieke ambities. Binnen Lettele ben ik recentelijk (namens de JOL) betrokken geweest bij de discussie over de woningbouw. Als reactie daarop kwam Liesbeth bij me aankloppen met de vraag of ik de lokale politiek in wilde. Na lang wikken en wegen, heb ik besloten om me verkiesbaar te stellen. Een lastige beslissing en misschien niet iets wat een groot deel van mijn leeftijdsgenoten zou overwegen; op je 22e de gemeenteraad in. Juist dat laatste heeft mij ertoe gezet om het wél te doen. Ik vind het belangrijk dat ‘mijn’ generatie gehoord wordt en een stem krijgt binnen de lokale politiek. Dat is waar ik voor sta. Ik wil gelijke kansen voor alle leeftijden, mensen verbinden en bouwen aan een sterke samenleving in Deventer en haar omliggende dorpen.

Mijn passie ligt bij het helpen van mensen die in de huidige maatschappij een achterstand hebben. Na het behalen van mijn diploma wil ik kinderen/jongeren ondersteunen die minder kunnen meekomen dan de rest. Tijdens mijn werk bij Zozijn heb ik deze doelgroep als uniek en bijzonder ervaren. Juist deze mensen hebben vaak zo’n prachtige, eenvoudige, maar warme kijk op de wereld. Daar kan menigeen veel van leren. Zij drukken niemand in een hokje en accepteren je zoals je bent, met al je talenten en gebreken. Het is mijn passie om deze mensen de kansen te geven die ze verdienen; om zich te ontwikkelen tot de persoon die ze willen zijn.

Mijn favoriete plek is op een zomeravond thuis onder de veranda (en daarna op de fiets naar een tentfeestje in de buurt).

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” – Pippi Langkous