Elleke Brinkman

Woont in Okkenbroek
Geboren in 1970

Even voorstellen...

Ik ben geboren en getogen in Salland en kom oorspronkelijk uit het buitengebied bij Wesepe en Heeten. Na de middelbare school in Raalte heb ik jaren in Utrecht gewoond, waar ik na mijn studie ben gaan werken in de jeugdhulpverlening en als GZ psycholoog.

Toen ik na 20 jaar weer terugkwam in Salland, via Funda in Okkenbroek, viel mij op hoe kaal de weilanden waren geworden. De pinksterbloemen, de kieviten, grutto’s, patrijzen, maar ook de koeien waren verdwenen. En als er een koe in de wei kwam, dan was het een koe met Holsteinbloed geworden, terwijl ik als kind gewend was aan weiden vol MRIJ vee.

Ik ben zelf een liefhebber van groen en van geschiedenis. Ik heb me hard gemaakt voor een boerderijenstichting in Salland, waar de Sallandse bouwstijl voor het eerst is beschreven en vastgelegd. We mogen er best trots op zijn dat we hier in de regio, met onze ijzertijd en Romeinse vestigingen, qua historie niet onderdoen voor een regio als Limburg of Drenthe.

De laatste jaren ben ik actief in de kerk van Bathmen-Okkenbroek en voor de Stichting OL2 met het ondersteunen van hagen en bloemen, landschapselementen in Okkenbroek en Lettele.

Ik heb ja gezegd voor de kieslijst, omdat ik heb gezien hoe actief Gemeentebelang zich de afgelopen vier jaar heeft ingezet voor een financieel gezonde gemeente en voor de leefbaarheid van de kleine kernen, zoals in Okkenbroek. Grote onderwerpen van het klimaat, werkgelegenheid en hulpverlening beïnvloeden ons allemaal. De politiek kan dit niet als enige oplossen, maar in de eigen gemeente kun je via de politiek wel zorgen voor aansturing en voor ondersteuning van ideeën en creatieve oplossingen van de inwoners.

Ik geloof sterk in de nuchtere, ontspannen, hardwerkende en eerlijke wijze van politiek bedrijven. En dat is waar Gemeentebelang voor staat. We zijn met elkaar sterker dan ieder individu. Het geeft plezier om met elkaar dingen te bereiken en de omgeving gezond en groen te houden, waardoor het prettig wonen is in onze gemeente.

Er zijn gelukkig veel prachtige boeken en tegenwoordig ook leuke podcasts. Ik kan iedereen de podcasts van Esther Perel aanraden, als je meer over relaties en vriendschap wilt leren.

Van boeken als ‘De ontdekking van de Hemel’ van Harrie Mulisch, ‘Ademloos’ van Kim Moeland, ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman en ‘Verbroken Verbinding’ van Johann Hari kan ik genieten omdat ze je raken, hoop geven en vaak net wat verder gaan dan het hier en nu.

We zijn allemaal maar mensen en goed zoals we zijn. Niemand van ons voelt zich gelukkig zonder steun van anderen, zingeving en waardering.

Ik hoop, dat we naar een verdienmodel toewerken waarbij kleinschaligheid en natuurbehoud weer loont. Voor boeren, MKB, hulpverlening en ouderenzorg op maat, scholen met oog voor de leerling, lokale kunst, een lokale economie, sport en feesten. Met contact tussen jongeren, ouderen, buren en families onderling en minder ruis van reclames, drugs, fastfood en geweld op tv en internet.

De ik-maatschappij zorgt voor eenzaamheid en depressiviteit, zoals de lockdowns weer duidelijk laten zien. Een ‘-ik heb rechten ten koste van de ander- houding’ zorgt voor verdeeldheid en wantrouwen. Ik hoop, dat we de verbinding met elkaar weer vinden, interesse in de ander houden en dat elkaar een handje helpen of elkaar even opzoeken, gewoon, vanzelfsprekend en prettig voelt.

De laatste berichten van Elleke

Er zijn geen berichten gevonden voor de opgegeven query parameters.