Erik Smeenk

Raadslid
Woont in Diepenveen aan de dijk bij de IJssel
Geboren in 1966

Even voorstellen...

Mijn naam is Erik Smeenk, getrouwd met Berna en woonachtig aan de IJsseldijk in het mooie buitengebied van Diepenveen. We hebben 3 kinderen (2 dochters en een zoon) welke allen zijn uitgevlogen naar hun eigen stekje. Op de voormalige boerderij van mijn ouders houden wij een aantal paarden en verzorgen wij een stuk van ons mooie landschap. Daarnaast ben ik werkzaam als hoofgreenkeeper op de Hattemse Golfclub.

Mijn hobby’s?

  • het starten van nationale schaatswedstrijden met als thuisbasis de Scheg;
  • penningmeester rommelmarkt Diepenveen;
  • secretaris Oranjecomité Diepenveen;
  • vrijwilliger bij de muziekkoepel Diepenveen ;
  • en nog veel meer hand en spandiensten in het dorp.

 

Kortom, een bezige bij die zich graag met en voor de omgeving inzet om te verbinden en te organiseren. Niet alleen in Diepenveen, maar ook buiten de regio.

Mijn opgedane ervaringen als raadslid/fractievoorzitter in de afgelopen 4 jaren wil ik graag meenemen naar een volgende periode. Deze ervaringen kunnen we gebruiken om zo een sterke fractie te behouden in de Deventer gemeenteraad. De lokale politiek staat dicht bij de mensen en gaat over de eigen woonomgeving. Daar kunnen wij als Gemeentebelang een voorname rol in blijven spelen. Door actief te zijn in het dorp en zo veel mensen te spreken, wil ik de beleving van de inwoners meenemen de raad in. Om als raadslid van waarde te zijn voor onze gemeente, wil ik te allen tijde benaderbaar zijn en goed luisteren wat onze inwoners zelf hebben in te brengen.

Het is mooi om met een groep mensen een activiteit te organiseren waar veel mensen een mooie beleving aan gaan hebben. Vooral het samen met anderen uitdenken en daarna het realiseren van het uitgedachte geven mij een blij gevoel. Activiteiten in wat voor vorm ook zorgen voor verbinding en samenhang in de wijken en dorpen. Het momenteel veelgebruikte (bulk)begrip Noaberschap is voor mij zeker een heel belangrijke kernwaarde.

Ik kan niet zo goed tegen mensen die alleen in hun eigen gelijk geloven en niet open staan voor een andere mening.

Vaak ben je te bang. Denk niet in problemen maar in oplossingen.

De laatste berichten van Erik