Jolanda Hoornenborg

Raadsopvolger
Woont in Okkenbroek
Geboren in 1976

Even voorstellen...

Lemelerveld, een prachtig dorp… daar ben ik geboren en getogen! Doordat ik Ard tegenkwam en hij samen met zijn ouders een boerderij had in Okkenbroek ben ik naar Okkenbroek verhuisd. Ook een prachtig dorp trouwens, klein maar fijn! Ik voelde me er direct welkom. Het is een makkelijk dorp om tussen de mensen te komen.

Ard en ik zijn getrouwd en hebben drie zonen. De kraamzorg is mijn passie. Ik zorg met liefde voor de gezinnen. Tijdens de bevallingen, waarbij ik assisteer, maar ook tijdens de kraamweek. Eén dag in de week werk ik als assistente bij een verloskundigenpraktijk. Ook ben ik actief  in het bestuur van de EHBO Lettele-Okkenbroek.

Ik ben vaak in het dorp te vinden en ga met plezier naar de sport in Okkenbroek op de woensdagavond. Die avonden eindigen vaak aan de bar, want we hebben een heel gezellige club! Het is leuk om betrokken te zijn met activiteiten in de kerk en het dorp, het organiseren van activiteiten voor jongeren maar ook ouderen. Gezelligheid en reuring, daar hou ik van!

Samen dingen voor de dorpen organiseren en realiseren. Daarom draai ik nu ook mee bij Gemeentebelang. Ik ben niet politiek actief, maar het belang van Okkenbroek en de andere dorpskernen vind ik belangrijk. Het leefbaar houden, signaleren en daar actie op ondernemen.

Op dit moment wordt ons nieuwe Buurtplein gerealiseerd. Hier zijn heel wat uren en jaren in gaan zitten, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Dat is dan waar je het voor doet! Het verschil maken en je laten horen. Thuis gebruiken we ook vaak de slogan “samenleven doe je niet alleen” en zo is het ook in de gemeente Deventer.

Ik word ontzettend blij wanneer ik mensen vooruit kan helpen. In mijn werk, wanneer ik gezinnen een goede basis kan geven om mee door te gaan, maar ook wanneer het organiseren van iets een succes wordt.

Bijvoorbeeld het ‘Hakselfest’. Een groepje jongeren van toen 14 jaar oud wilde graag een feest organiseren in het dorp, maar wist niet hoe dit aangepakt moest worden. Samen met hen zijn we zes jaar geleden begonnen met 50 bezoekers en afgelopen jaar waren er maar liefst 500-600! Het plezier wat ik heb, met de jongeren waarmee ik dit feest organiseer, is onbetaalbaar! En met alle dorpsbewoners die zich inzetten voor ons feest, net als bij het Okkenbroeks Feest. Ik hoop dat alle maatregelen snel afgeschaft zullen worden en dat we weer helemaal los kunnen gaan met z’n allen!

Mensen die commentaar hebben, maar jou dat niet zelf durven zeggen waardoor je  het dan via een omweg te horen krijgt. Eerlijkheid duurt het langst!

Niet lullen maar poetsen!

De laatste berichten van Jolanda