Lars Wijnhoud

Raadsopvolger
Woont in Deventer centrum.
Geboren in 1975

Even voorstellen...

Ik ben in maart 2020 naar Deventer verhuisd vanuit Amsterdam. Terugverhuisd moet ik eigenlijk zeggen. Tot mijn 18e heb ik bij mijn ouders in Twello gewoond. Ik heb in Deventer op het voorgezet onderwijs gezeten en na mijn studie aan Saxion ben ik naar Amsterdam verhuisd. Na ruim 20 jaar vond ik het daar wel genoeg geweest en kreeg ik de mogelijkheid om een appartement te kopen in de prachtige historische binnenstad. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van. Wat is Deventer toch een heerlijke en prachtige stad met leuke inwoners. Het gevoel als je vanaf de A1 de skyline ziet, hoef ik volgens mij niet uit te leggen. Eén van de dingen die het voor mij betekent, is in ieder geval ‘thuiskomen’.

Ik ben als Director of Business Development werkzaam bij een internationaal opererend bedrijf in de financiële (zakelijke) dienstverlening. Ik ben verantwoordelijk voor de groei van ons klantportfolio in voornamelijk de Europese landen waar wij een kantoor hebben. Ik ben veel op pad binnen Europa om de kantoren te bezoeken. Samen met de teams in die landen ben ik verantwoordelijk voor onze klanten die moeten voldoen aan wet- en regelgeving en die het KYC (Know Your Customer) proces op orde moeten/willen hebben. Tenslotte ben ik al ruim 5 jaar heel gelukkig met mijn Duitse liefde Florian. Hij werkt voor het Duitse ministerie van Defensie in Koblenz en daarom latten wij.

Politiek heeft mij altijd al geïnteresseerd, vooral de lokale politiek. Het feit dat ik praktisch naast het gemeentehuis woon, heeft mij doen besluiten me direct na mijn verhuizing te verdiepen in het politieke landschap van Deventer. Al snel kwam ik uit bij Gemeentebelang. In mijn ogen een enthousiaste, gemêleerde, maar vooral leuke groep mensen die in mijn ogen qua ideeën en opvattingen het beste is voor Deventer en de omliggende dorpen. Ik wil me de komende vier jaar vooral vanuit een financiële ‘point of view’ inzetten voor de gemeente. Er mede voor zorgen dat deze gemeente financieel gezond blijft. Elke euro aan gemeenschapsgeld kan immers maar één keer uitgegeven worden. Het is mede mijn verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de uitgaven van de gemeente verantwoord zijn, blijven en op plekken terechtkomen waar het ook echt nodig is.

USA (zo ontzettend veelzijdig) en Thailand (zo ontzettend mooi en wat een lieve mensen).

Het Grote Kerkhof en dan specifiek het oude raadhuis. Het feit dat daar al zoveel generaties uit mijn familie getrouwd zijn, geeft een heel vertrouwd gevoel. Ik kijk er dan ook naar uit om komende zomer een drankje te kunnen doen op het vernieuwde plein, met uitzicht op het oude raadhuis.

Eigenlijk van heel veel dingen. Ik kan blij worden van een fijne vakantie en een lekker hapje eten in een nieuw restaurant. Iets voor je medemens doen, zoals vrijwilliger zijn bij een ‘maatjes-project’.  Maar misschien word ik wel het meest blij als ik iets toe kan voegen, hetzij als partner, als familielid, als vriend, als collega of als gemeenteraadslid.

De laatste berichten van Lars

Er zijn geen berichten gevonden voor de opgegeven query parameters.